Jul i Kardullersland

Här är julen en rätt avslappnad historia.  Inga krävande släktingar eller outtalade krav på perfektion. Det är ju ändå årets mörkaste tid, skräpet och dammet syns knappt ändå.
Tonåringen muttrar under sin mössa, Lilla Skrutt plundrar granen (iallafall de nedersta grenarna) och NygårdsGrinchen dyker som vanligt upp på flykt undan julstressen annorstädes.
 
Vad annars i granen?
 
 
Glad spisjulklapperska lagade mat hela kvällen
 
En av ugglorna fick en kort resa
 
 
 
Grinchen hade med sig en gräslig likör. Det börjar också bli en jultradition. Den påstods, enligt etiketten på flaskan, ha en smak av rabarber. Rent skitsnack, nagellacksremover är närmare sanningen. Vi tänkte att man kunde piffa upp smaken genom att låta en skumtomte ligga och dra i eländet i några timmar.
 
 
Don't try this at home,gott folk. Jag och Grinchen är vana svapare av otäcka likördrinkar, men frågan är om inte denna tog priset. Smaken var inte ett dugg förändrad, men tomtefan hade smält ner till en konsistens mest liknande en stor skär snorloska. Mmmmm.
 
 
Som tur är fanns det champagne att skölja ner eländet med efteråt, så julaftonskvällen kunde avslutas storslaget.
 
Till de större barnens förtret fick Playstation med de nya spelen ge vika för filmtajm, de tvingades dessutom vara med och kolla på Love Actually ("en riktig skitfilm" enligt tonåringen)
De kommer ha mycket att berätta för terapeuten när de blir vuxna.