Tur man inte är pållen-allergisk

"Åk till stallet!" säger mannen, och numera även de stora barnen, när jag är grinig och irriterad. De vet att ilskan smälter bort i samma ögonblick som jag stoppar näsan i blank päls och drar in den himmelska doften av pålle.
 
Ett träningspass med Leffe är bland det roligaste som finns. Vi kör lite följa john, lite apport, lite dressyrridning och lite datten. Ibland är det "vanliga" ryttare och tränar på banan samtidigt, de tror nog inte vi är riktigt kloka men vem bryr sig.
Vem hinner först till mattan?
 
 Stanna på mattan
 
 Apport!
 
 Uppsuttna övningar
 
 
Minst lika roligt är att Madam äntligen är igång igen, fullt ridbar och utan märkbara men av sin skada, sprickfärdig av arbetsiver och ambition. Här gäller det bara att hänga med och försöka styra upp takten så inte den otåliga damen överanstränger sig. Det blir korta pass på banan och långa skritturer i skogen.
 
 Lite rund om magen efter två månaders overksamhet
 
Underbar utsikt!
 
 
Madam har även fått agera försöksdjur när jag nu ska börja införa slow feeding. Det innebär att de får sitt hö i ett småmaskigt nät, så de måste dra ut några strån i taget istället för att glufsa i sig höet i stora ohämmade tuggor. I vanliga fall räcker natthöet kanske ett par timmar, nu hoppas vi få det att räcka om inte hela natten så iallafall mer än halva. Hästar är gjorda för att äta mest hela tiden, vilket gör det väldigt onaturligt för dem att stå på stall många timmar utan mat. Men är man van att glufsa fritt är det såklart lite irriterande att behöva ransonera sig...
 
Å matte vilken sällsynt puckad idé! Ser du inte att jag inte kommer åt höet???
 
 Jag kommer svälta ihjäl! Och det är DITT fel!
 
Snart kommer de få nät även i hagen. Förhoppningsvis kommer det även reducera spillet...och förhoppningsvis kommer de anklagande blickarna försvinna när de inser att maten räcker längre. Tills dess får matte förhärda sitt hjärta och minnas att det är för pälsklingarnas bästa.
 
 
 Lyssnar man noga kan man höra svordomarna hon muttrar mellan tuggorna
 
 
#1 - - Eva Cederblad:

Vad duktiga ni är!!!! Bara måste få komma snart och se er live!!!!!!

Men Madame!!! Tänk på att det finns barn som lyssnar!!!! Ajabaja!!!! ❤

Kram!!!!!